Ministerul de externe de la Moscova a respins vineri ca nefondată inculparea în Statele Unite a 12 agenţi ai serviciilor ruse de informaţii, acuzaţi de piratarea computerelor Partidului Democrat american înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din noiembrie 2016, informează agenția Reuters, citată deAgerpres.

Departamentul Justiţiei de la Washington comunicase cu câteva ore mai devreme că un grup de ofiţeri ai serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) au fost inculpaţi la cererea procurorului special Robert Mueller, care anchetează presupusul amestec al Rusiei în alegerile câştigate de Donald Trump. AFP reaminteşte că operaţiunile de piraterie informatică prin care au fost sustrase şi publicate mii de e-mailuri ale unor responsabili ai Partidului Democrat au afectat campania candidatei acestei formaţiuni, Hillary Clinton.

Ministerul rus de externe a reacţionat afirmând că inculparea este o modalitate de a deteriora atmosfera înaintea întâlnirii de luni, de la Helsinki, a preşedinţilor Rusiei şi Statelor Unite, Vladimir Putin şi Donald Trump.