Următorul avion al președintelui Statelor Unite va fi cel mai probabil vopsit în culorile roșu, alb și albastru, nu doar în alb - albastru ca acum. Un oficial din echipa proiectului a indicat că Donald Trump este implicat direct în discuțiile privind planurile de redecorare a aeronavei, relateazăCNN. Cel mai probabil, Air Force One nu va avea niciun vultur pictat pe laterală.

Donald Trump la bordul Air Force OneFoto: YouTube.com

Liderul de la Casa Albă vrea să renunțe la nuanța de bleu deschis de pe fuzelaj pentru o abordare mai îndrăzneață, arată Axios.com.

“Trump vrea o combinație care să arate ‘mai american’ și care să nu fie cu o culoare ‘Jackie Kennedy’. El crede că actuala nuanță de albastru (numită tehnic ‘ultramarin luminos’) nu reprezintă SUA”, a precizat sursa din proiect.

Trump solicită, de asemenea, un pat mai mare și mai confortabil, asemănător celui din avionul personal, în locul configurației cu canapele de la bordul actualului Air Force One.

Deocamdată, nu se știe cu exactitate cum va arăta avionul.

Casa Albă a anunțat în februarie că a ajuns la un acord cu Boeing privind construirea a două aeronave noi Air Force One.

Președintele a cerut ca avioanele să fie gata în 2021, cu 3 ani mai devreme față de planul inițial, ceea ce ar coincide cu debutul unui al doilea mandat la Casa Albă.

Comanda pentru o nouă aeronavă prezidențială 747 a stârnit controverse în primele săptămâni de la alegerea în funcție a lui Donald Trump. El și-a exprimat pe Twitter nemulțumirea privind costurile companiei Boeing. “Anulez comanda!”, a amenințat el.

După ce înțelegerea a fost parafată, Casa Albă a anunțat că a economisit aproximativ 1,4 miliarde de dolari din banii contribuabililor. La finalul unei negocieri directe, purtate în Biroul Oval între Trump și președintele Boeing, Dennis Muilenburg, s-a încheiat un contract 4 miliarde de dolari pentru două aeronave.

Designul pentru Air Force One a fost schimbat ultima dată pentru președintele John F. Kennedy, în 1962. Aeronava a fost vopsită în nuanțe de albastru.