Un tribunal din Turcia a condamnat, joi, 72 de inculpați la închisoare pe viață pentru presupusul lor rol în confruntările de pe Podul Bosfor din Istanbul în care 34 de persoane au fost ucise, în timpul tentativei de lovitură de stat de acum doi ani, potrivit agenției Anadolu, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai multe verdicte sunt așteptate pentru alți 71 de inculpați în acest dosar. Aceștia au fost acuzați că au omorât deliberat civili care ascultaseră de președintele Tayyip Erdogan și i-a provocat pe cei care au complotat lovitura de stat pe Podul Bosfor.

Redenumit ”Podul martirilor de la 15 iulie”, podul a fost un punct critic al confruntărilor din noaptea tentativei de lovitură de stat. Printre victime se află și Erol Olcok, un consilier al campaniilor electorale ale partidului lui Erdogan.

Turcia a reținut 160.000 de oameni și a concediat cam tot atâția funcționari publici de la tentativa de lovitură de stat.

Săptămâna trecută, pe 6 iulie, un tribunal din Turcia a condamnat șase jurnaliști la pedepese cu închisoarea de peste 8 ani pentru legături cu puciul eșuat din iulie 2016.