Cancelarul german Angela Merkel a spus că Germania este liberă și poate lua propriile decizii și că este independentă în politicile sale, ca reacție la acuzația președintelui american Donald Trump că Germania că este "prizoniera" Rusiei, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La trei ore după ce Trump a spus că ”Germania este prizoniera Rusiei deoarece își ia o mare parte din energia sa de la Rusia", Merkel le-a spus reporterilor la sosirea sa la summitul NATO din Bruxelles că a simțit pe pielea ei cum e ca o parte a Germaniei să fie controlată de Uniunea Sovietică.

”Sunt foarte fericită ca azi suntem uniți în libertate, în Republica Federală Germania. Din acest motiv putem spune că putem crea politici independente și lua decizii independente. Asta este foarte bine, în special pentru oamenii din Germania de Est.

De asemenea, ea a apărat contribuția Germaniei la NATO, spunând că ”Germania face foarte mult pentru NATO”.

”Germania este al doilea cel mai mare furnizor de trupe, cea mai mare parte a capacității noastre militare este oferită NATO și până azi avem un angajament puternic pentru Afganistan, unde apărăm și interesele Statelor Unite”, a mai spus Merkel.

Președintele american Donald Trump a acuzat miercuri Germania că este "prizoniera" Rusiei, deoarece cumpără de la Moscova "o mare parte din energia sa", într-o declarație făcută înaintea deschiderii summitului NATO de la Bruxelles.