Zeci de mii de persoane au manifestat luni la Buenos Aires împotriva încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI) și a politicii de austeritate economică a președintelui Mauricio Macri, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem aici (...) pentru a spune NU FMI și pentru a nu ne abandona resursele", a declarat unul dintre manifestanți, Norberto Marasco.

Asociații de apărare a drepturilor omului, sindicate, partide politice de opoziție au participat la acest marș - organizat de ziua națională a țării - pentru a cere o schimbare a cursului politicii guvernării de centru-dreapta, într-un context de încetinire economică și puseu inflaționist.

"Să rupem lanțurile impuse de acordul lui Mauricio Macri cu FMI care ne asigură doar o mizerie planificată", proclama un text citit în timpul protestului. În iunie, FMI a acordat Argentinei un credit de 50 de miliarde de dolari.

"Vom continua să rezistăm pentru ca în 2019 Macri să fie umilit la urne", a declarat liderul unui sindicat al șoferilor, Pablo Moyano, referindu-se la alegerile prezidențiale prevăzute anul viitor.

Mauricio Macri a admis dificultățile dar a argumentat că nu există soluții mai bune. "Traversăm o furtună" care este consecința a "numeroase circumstanțe", a declarat președintele, luni.