Preşedintele francez continuă să scadă în sondaje. Președintele francez Emmanuel Macron și premierul său, Édouard Philippe, au înregistrat o scădere accentuată a popularității în luna iunie, câștigând doar 34% și, respectiv, 31% din încrederea respondenților, în scădere cu șase puncte într-o lună, potrivit unui sondaj Elabe publicat joi, potrivit Le Soir si Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

La ora actuală, aproximativ 60% dintre cetățenii francezi nu au încredere în acțiunea șefului statului "de a rezolva în mod eficient principalele probleme cu care se confruntă țara" (+5 puncte într-o lună) și 57% (+3 puncte) şi îşi exprimă aceeași neîncredere față de prim-ministru, potrivit unui studiu pentru "Les Échos" și Radio Classique.

Ministrul Tranziției ecologice Nicolas Hulot (41%, stabil), primarul oraşului Bordeaux Alain Juppe (38%, -1) și ministrul Afacerilor externe Jean-Yves Le Drian (29%, -4) rămân cele mai populare personalități politice, cel din urmă fiind acum la egalitate cu Nicolas Sarkozy, care câștigă trei puncte. Sondajul a fost realizat pe internet pe 3 și 4 iulie, pe un eșantion de 1.001 de persoane în vârstă de 18 ani și peste, conform metodei cotelor.