O turistă libaneză care a fost arestată luna trecută pentru că s-a plâns într-un video postat pe Facebook că ar fi fost agresată sexual, dar și de condițiile din Egipt, a fost condamnată la opt ani de închisoare de un Tribunal din Cairo, a spus avocatul acesteia pentru Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mona el-Mazboh a fost arestată pe aeroportul din Cairo la finalul șederii ei în Egipt după ce un video de 10 minute în care ea spune că Egiptul este o ”țară ticăloasă” a devenit viral pe social-media.

Tânăra de 24 de ani se plânge că a fost hărțuită sexual de un șofer de taxi și de către un tânăr pe stradă, dar și de serviciile proaste de servire oferite de restaurante în timpul Ramadanului și de un incident în care i-au fost furați bani în timpul unei vizite anterioare.

Un tribunal a găsit-o vinovată de răspândirea de zvonuri false care ar dăuna societății, atacând religia, dar și de indecență publică, spun surse judiciare.

Curtea de Apel o va audia pe 29 iulie, potrivit avocatului acesteia, care speră ca verdictul să se schimbe.

Avocatul susține că o operație efectuată în 2016 pentru scoaterea unui cheag de sânge face ca ea să nu își poată stăpâni furia.