Generaţiile viitoare vor avea parte doar de "dărâmături, pustietăţi şi deşeuri" dacă oamenii din prezent nu vor întreprinde acţiuni pentru a diminua efectele devastatoare ale crizei ecologice provocate de modificările climatice, a declarat vineri Papa Francisc, citat de DPA, preluată de Agerpres.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

"Există pericolul real ca noi să lăsăm generaţiilor viitoare doar dărămături, pustietăţi şi deşeuri", a spus suveranul pontif. Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din lumea întreagă a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă organizată la Vatican, ce a marcat împlinirea a trei ani de la publicarea enciclicei sale despre mediul înconjurător, "Laudato si".

Papa Francisc a îndemnat toate guvernele lumii să onoreze prevederile înscrise în Acordul pentru climă de la Paris, semnat în 2015, "pentru a evita cele mai grave consecinţe ale crizei climatice".

Statele Unite şi-au anunţat anul trecut intenţia de a se retrage din acest acord global. În discursul său, papa Francisc a reluat un citat din "Laudato si": "Fiinţele umane, deşi sunt capabile de cele mai rele lucruri, sunt de asemenea capabile să se ridice peste condiţia lor, alegând din nou ceea ce este bun şi dând startul unui nou început".