Un balon dirijabil gigant reprezentând-ul pe Donald Trump în scutec va survola Londra în timpul vizitei președintelui american de vinerea viitoare, în urma autorizării de către primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Balonul portocaliu de şase metri, denumit 'Trump Baby', va zbura la o înălţime de 30 de metri, în apropiere de clădirea parlamentului, între orele locale 09:30 (08:30 GMT) şi 11:30 (10:30 GMT).

"Primarul apără dreptul la o manifestaţie paşnică şi înţelege că aceasta poate lua forme diferite", a declarat un purtător de cuvânt al lui Khan, care a avut în mod regulat altercaţii cu liderul american pe Twitter.

La început, primăria Londrei a respins evenimentul, organizat de militanţi care se prezintă drept "un grup de artişti antifascişti".

"Nu am demarat în cea mai bună manieră cu biroul primarului în acest dosar, iniţial ei ne-au spus că nu consideră 'bebeluşul Trump' ca pe o manifestaţie legitimă", a declarat militantul Leo Murray la postul Sky News.

"Apoi, însă, în urma unei foarte ample susţineri publice pentru proiectul nostru, se poate spune că primarul şi-a redescoperit simţul umorului", a adăugat el.

O petiţie online a adunat în favoarea acestei acţiuni peste 10.000 de semnături, a precizat el.

Contul parodic de Twitter @TrumpBabyUk a postat joi un mesaj ce imita atacurile lui Donald Trump împotriva lui Sadiq Khan: "Veste mare: Bebe DONALD J TRUMP VA ZBURA! @SadiqKhan a încercat să joace dur - în final el a trebuit să încheie un acord. Nicio surpriză - el nu a câştigat niciodată în viaţa lui! Trist - dar adevărat! Londra, sosesc!".

Manifestații vaste sunt așteptate în timpul vizitei lui Trump în Regatul Unit de săptămâna viitoare. Președintele se va ântâlni cu premierul Theresa May, dar și cu Regina Elisabeta a II-a.