Trenurile indiene nu sunt celebre doar pentru aglomerație, ci și pentru starea deplorabilă a mâncării și pentru păturile murdare din vagoanele de dormit. O serie de scandaluri a determinat compania cu 1,3 milioane de angajați să ia măsuri drastice, după ce imaginea i-a fost afectată și mai tare de un scandal în care doi oameni au vândut ceai preparat cu apă luată din baia trenului.

Tren din IndiaFoto: Indian Railways

Indian Railways operează 13.000 de trenuri în fiecare zi și 24 de milioane de pasageri folosesc garniturile celebre peste tot în lume din cauza aglomerației.

Deși sunt și planuri de investiții în trenuri foarte rapide, problemele companiei sunt mult mai grave și țin de calitatea mâncării. Un raport din 2017 arăta că mâncarea servită în trenurile indiene ”nu este potrivită pentru consumul uman” și au existat mii de plângeri legate de faptul că în bucătării au fost văzuți șobolani și gândaci.

Trenurile indiene au bucătării mari, mai ales că cele mai lungi au trasee de peste 4.000 de km pe care le parcurg în peste trei zile. Presată de critici, compania a pus camere web în bucătării și spune că oamenii pot urmări live ce se întâmplă acolo.

Un scandal uriaș a fost în luna mai când doi vânzători de ceai au fost văzuți ieșind cu vasele pline de apă dintr-o toaletă de tren. Cei doi au folosit, se pare, apă de la robinet, dar au susținut că au intrat în toaletă pentru a pune lapte dintr-un vas în altul. Mulți au fost îngroziți de imaginea cu vasele care au fost duse în toaletă.

Un alt scandal legat de murdărie are în centru păturile din vagoanele cu aer condiționat, pături de care pasagerii s-au plâns că miros îngrozitor. Indian Railways a spus că vor fi cumpărate 390.000 de pături care vor fi dintr-un materia ce va permite spălarea de două ori pe lună, și nu doar o dată pe lună, ca în prezent.

Surse: Times of India, BBC, ABC News