Purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, Liz Throssell, a declarat într-o conferinţă de presă organizată la sediul ONU de la Geneva că din cauza atacurilor tot mai dese, situaţia din regiune Daraa, din sudul Siriei, se agravează pe zi ce trece, potrivit Rador, care citează Hurriyet.

Razboi in SiriaFoto: Captura YouTube

Purtătorul de cuvânt al Programului Alimentar Mondial (WFP) din cadrul ONU, Bettina Luescher, a declarat că la sfârşitul săptămânii numărul persoanelor care au fost nevoite să fugă din regiunea siriană Daraa a înregistrat "o creştere dramatică".

Bettina Luescher a precizat că, potrivit estimărilor, între 270.000 şi 330.000 de civili şi-au părăsit locuinţele la Daraa şi că s-au refugiat spre zone mai sigure precum frontiera cu Iordania sau Înălţimile Golan.

Apel adresat Iordaniei

Bettina Luescher a subliniat că aproximativ 200.000 de civili din regiune primesc ajutoare constând în alimente din partea Programului Alimentar Mondial şi a subliniat că "Acesta este cel mai mare val de migraţie de la începutul războiului sirian (în 2011) şi până în prezent".

Purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, Liz Throssell, a spus că "Aşteptăm de la guvernul iordanian să îşi deschidă frontierele dar şi de la celelalte state din regiune să se mobilizeze şi să îi primească pe cei care încearcă să se refugieze". Numai că generalul iordanian Khaled al-Massaid a răspuns că ţara sa nu îşi va deschide frontierele din raţiuni de securitate.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, regimul Assad, susţinut de miliţii iraniene şi de forţele aeriene ruseşti, a demarat ample operaţiuni militare în zonele din sudul ţării, aflate sub controlul opoziţiei.