Cei doi britanici care au fost găsiţi sâmbătă în stare critică la sâmbătă la Amesbury, oraş din sudul Angliei, situat la câţiva kilometri de Salisbury unde fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica sa au fost victimele unei tentative de otrăvire în luna martie, au fost expuşi la acelaşi agent neurotoxic Noviciok, a anunţat miercuri seară poliţia britanică, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În această seară am primit rezultatele analizei care arată că cele două persoane au fost la acelaşi agent neurotoxic Noviciok", a declarat presei comandantul poliţiei antiteroriste din Marea Britanie, Neil Basu, citează Agerpres.

Poliția britanică a declarat starea de incident major în orașul Salisbury, unde un bărbat și o femeie au ajuns în stare critică la spital după ce ar fi fost expuși la o substanță necunoscută, scrie Reuters.

”Serviciile de urgență au fost chemate sâmbătă seara la o adresă din Amesbury după ce un bărbat și o o femeie, ambii de peste 40 de ani, au fost găsiți în stare de inconștiență”, informează poliția.

Amesbury este la 11 kilometri de Salisbury, unde, în martie, fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa, Yulia, s-au îmbolnăvit grav după ce au fost otrăviți cu o substanță neurotoxică.

Poliția a anunțat că locurile din Amesbury și Salisbury pe care le-au frecventat bărbatul și femeia din Amesbury vor fi izolate ca măsură de precauție.