Matematică, științe, istorie și moarte. Acesta ar putea fi un orar normal în școlile dintr-un stat din Australia, dacă se acceptă o propunere a Australian Medical Association Queensland, relateazăBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ei doresc ca tinerii să fie mai familiarizați cu discuțiile despre sfârșitul vieții. Medicii spun că evoluția medicinei și îmbătrânirea populației înseamnă că există un număr tot mai mare de familii care se confruntă cu probleme în rândul rudelor lor în vârstă și cu modul în care ei percep ideea ultimelor zile.

Se pare că, tinerii din Vest nu sunt pregătiți să vorbească despre astfel de decizii dificile. Există un tabu în jurul subiectului deși majoritatea deceselor se petrec în afara spitalelor. Astfel, elevii ar putea avea rezerve cu privire la cursuri legate de tema morții.

Medicii australieni susțin că, dacă legea și etica din jurul îngrijirilor paliative și a eutanasiei ar fi predate în sălile de clasă, ar face astfel de probleme mai puțin "traumatizante" și ar ajuta oamenii să ia decizii fiind mai bine informați.

Dr. Richard Kidd spune că tinerii se văd în situația de a lua decizii cu privire la modul în care sunt tratate rudele în ultimele lor zile de viață. "Am văzut oameni în vârstă de 21 de ani în postura de a lua astfel de decizii. Lipsa lor de cunoștințe reprezintă o piedică în "modul de a face lucrurile în interesul celor dragi și în spiritul legii", spune el.

El crede că tabu-ul din jurul morții înseamnă că familiile evită, de obicei, să discute până este prea târziu. Majoritatea oamenilor nu știu cum își doresc să fie tratate rudele lor dacă se întâmplă ceva rău. "Așa că trebuie să începem să pregătim tinerii și să-i facem să aibă discuții pe acest subiect cu cei dragi", adaugă el.