Tess Thompson Talley, o femeie de 37 de ani din statul american Kentucky, a stârnit un val de critici după ce a ucis o rară girafă neagră într-o excursie de vânătoare în Africa de Sud.

Tess Thompson Talley se bucura ca a ucis o girafaFoto: Twitter

Excursia a avut loc vara trecută, dar fotografiile cu Talley lângă girafa mascul au devenit recent virale pe Facebook, ele fiind preluate după o postare pe Facebook a femeii, postare ștearsă între timp, scrieGuardian.

”Rugăciunile pentru vânătoarea de vis a vieții mele au devenit realitate astăzi! Am văzut acest mascul rar de girafă neagră și l-am urmărit ceva vreme”, scria atunci ea pe rețeaua de socializare.

O postare pe Twitter a AfricaDigest a atras cel mai mult atenția asupra acestui caz. Postarea în care Thomson Talley este numită ”o sălbatică americancă ce este parțial neanderthal” a fost redistribuită de 44.000 de ori.

Vânătoarea de girafe este legală în Africa de Sud dacă este aranjată dinainte cu responsabilii parcului respectiv.

Cântărețul Moby a spus că este o femeie ”distrusă și fără suflet”, vedeta TV John Simpson a numit-o ”idioată”, iar comicul Ricky Gervais a folosito expresie mult mai dură.

Reacțiile de acum sunt similare cu cele la uciderea, în 2015, de către dentistul american Walter Palmer, al leului Cecil în Zimbabwe.