Viktoria Skripal, nepoata fostului spion rus care a fost otrăvit cu o substanță neurotoxică în orașul britanic Salisbury, Serghei Skripal, candidează la alegerile locale din Rusia, care au loc anul acesta, relatează site-ul Politico.eu, citat de Mediafax.

Viktoria SkripalFoto: Captura Twitter

Viktoria candidează în regiunea Iaroslavl din partea formațiunii politice Rusia Dreaptă, un partid politic controlat de Kremlin, a anunțat purtătoarea de cuvânt Anastasia Pivovarova.

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra. Ambii au reușit să supraviețuiască, fiind ulterior externați din spital.

Rusia a negat orice implicare în acest incident, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat Marea Britanie că încearcă să distrugă dovezile.

Viktoria Skripal a declarat anterior că nu are încredere în ancheta demarată de Marea Britanie și a sugerată că agenția MI5 o forțează pe Iulia Skripal să refuze asistența oferită de Ambasada Rusiei.