Chinezii au adus filmele SF la viață după ce au realizat o armă laser portabilă cu o rază de acțiune de 800 de metri, scrieSouth Cina Morning Post. Potrivit cercetătorilor care au lucrat la proiect, arma cântărește aproximativ trei kilograme, cât un AK-47, și este gata pentru producția în serie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pușca laser ZKZM-500 este clasificată ca fiind neletală, dar produce o undă de energie care nu poate fi văzută cu ochiul liber, dar poate trece prin ferestre poate cauza carbonizarea instantă a pielii umane și a țesuturilor.

Potrivit cercetătorilor, arma ”poate arde prin haine într-o fracțiune de secundă... Dacă țesătura este inflamabilă, persoana poate lua foc”.

”Durerea va fi dincolo de suportabilitate”, spune unul dintre cercetătorii care a luat parte la dezvoltarea prototipului la Academia Chineză de Științe din provincia Shaanxi.

Arma cântărește aproximativ 3 kilograme, cât un AK-47, și are o rază de acțiune de 800 de metri. Ea poate fi montată pe mașini, bărci și avioane.

Este gata pentru producția în serie, iar primele unități care pot primi o astfel de armă sunt echipele antitero ale Poliției Armate Chineze.