O asistentă medicală din Marea Britanie a fost arestată fiind suspectată că a ucis opt bebeluși și că a încercat să omoare alți șase după o investigație la o secție de neonatologie din nordul Angliei, a spus poliția marți, relatează Reuters.

BebelusiFoto: AGERPRES

O anchetă a fost deschisă după ce 17 bebeluși au murit, iar 15 au intrat în colaps, dar au reușit să supraviețuiască între martie 2015 și iulie 2016 la secția de neonatologie a Spitalului Countess of Chester .

”Este o investigație foarte complexă și foarte sensibilă, așa cum puteți aprecia, trebuie să asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a stabili în detaliu ce a condus la moartea acestor copii și la colapsul celorlalți”, a spus inspectorul de poliție Paul Hughes.

Poliția, care a lansat „investigația în luna mai a anului trecut, nu a dat mai multe detalii cu privire la femeia arestată, care a fost descrisă doar ca asistentă medicală.

”Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a înțelege ce s-a întâmplat aici”, a spus directorul medical al spitalului, Ian Harvey.