​​Redoine Faid, unul dintre cei mai faimoși gangsteri ai Franței, a evadat, duminică, într-un mod spectaculos, din închisoarea Réau din regiunea Paris. A fost ajutat de trei complici bine înarmați, care au aterizat în curtea închisorii cu un elicopter, scrie Telegraph.

Redoine FaidFoto: YouTube

În timp ce complicii gangsterului au pătruns în penitenciar pentru a-l extrage, Redoine Faid era vizitat de fratele său, care a fost luat în custodie pentru interogatoriu.

Unul dintre bărbati a așteptat în elicopterul din curtea închisorii pentru a supraveghea pilotul, un instructor de zbor a cărui aeronava a fost deturnată într-un aeroport din apropiere și pe care ei l-au forțat să ia parte la operațiunea dramatică.

A fost a doua oară când Faid, în vârstă de 46 de ani, a evadat într-un mod spectaculos. În 2013, el a devenit cel mai căutat criminal al țării după ce și-a asigurat evadarea dintr-o altă închisoare folosind dinamită. La scurt timp, el a luat patru ostateci înainte de a fi găsit, șase săptămâni mai târziu, într-o cameră de hotel ieftină.