Agenţia pentru reglementarea telecomunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, a acuzat vineri postul francez de televiziune France 24 că a încălcat legea rusă a audiovizualului, la scurt timp după un avertisment adresat de Consiliul Superior al Audiovizualului (CSA) din Franţa postului rus RT France, relatează Agerpres.

Roskomnadzor "a identificat o încălcare a articolului 19.1 din legea audiovizualului de către France 24", a declarat agenţia federală rusă, avertizând postul francez că activităţile sale riscă să fie "suspendate".

Canalul de televiziune France 24 este difuzat în limba engleză și în Rusia.

Legea în cauză limitează participarea străină la capitalul mass-media care transmite pe teritoriul Rusiei.

Avertismentul Roskomnadzor are loc la o zi după o "sesizare formală" din partea Consiliul Superior al Audiovizualului către filiala franceză a postului rus RT, controlat de Kremlin.

Acuzat de CSA de "lipsă de onestitate, de rigoare de informaţii şi diversitate a punctelor de vedere" într-un subiect despre Siria, canalul a afirmat într-un comunicat că este vorba despre "o eroare pur tehnică, care a fost corectată".

În acest material, intitulat "Atacuri simulate" şi difuzat pe 13 aprilie, care "contestă realitatea atacurilor cu arme chimice în regiunea siriană Ghouta de est", CSA a observat, între altele, că "traducerea declaraţiilor făcute de un martor sirian nu a corespuns cu ceea ce spunea acesta".

Considerat de Washington drept un organism de propagandă pro-Kremlin, RT a semnat în 2015 un acord cu CSA care îi impune angajamente sporite în ceea ce priveşte "onestitatea şi independenţa informaţiei".