- Graba strică treaba
„Aceste costuri sunt comparabile cu cele ale altor misiuni, dacă acestea au loc la o magnitudine similară“, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Baden-Württemberg.
La începutul lunii mai, vest-africanul și câțiva complici ai săi au fost arestați, în cadrul operațiunii la scară largă la care au participat câteva sute de polițiști. Între timp, bărbatul de 23 de ani a fost returnat în Italia, țară unde a ajuns pentru prima dată în UE. În urma raziei, au fost întocmite 37 de dosare penale, șapte persoane au fost arestate, iar altele nouă au fost transferate în alte centre de cazare a solicitanților de azil.
Conducerea poliției a trebuit să justifice perioada de trei zile, între deportarea eșuată și desfășurarea căutării pe scară largă. Potrivit conducătorului acestei operațiuni, Peter Hönle, „nu a existat niciun motiv pentru a se acționa pripit“. În plus, forțele necesare pentru o amplificare a contingentului de intervenție - inclusiv specialiștii pentru verificarea amprentelor digitale și a documentelor-, nu ar fi fost disponibile chiar în noaptea raziei.
- Veto-ul italian
În acest weekend, Merkel are „misiunea“ găsirii unei soluții europene, care să dea satisfacție ministrului de interne și lider al CSU, Horst Seehofer. Această soluție este menită să elimine demersul național german la respingerea, încă de la granițe, a refugiaților. Se vrea o soluție comună, europeană, iar aici dezacordurile au fost și sunt încă mari.
Una dintre țările-cheie în luarea deciziilor Uniunii Europene, în problema migrației, este Italia. Iar Italia a amenințat cu dreptul de veto la summitul UE. Primul ministru italian, Giuseppe Conte, a anunțat că va respinge deciziile planificate ale summitului UE, cu privire la problema refugiaților, dacă nu vor fi îndeplinite cererile sale.
El e „gata să toate consecințele", a declarat Conte înainte de ședința șefilor de stat și de guverne, de la Bruxelles. Nu se dorește, la summit, o blocadă a deciziilor privind migrația, dar aceasta este „o posibilitate”, a precizat el, citat în presa germană.
- Temperarea merkeliană
De multă vreme, briefing-urile de la Bruxelles, înaintea unui summit UE, nu au fost atât de intense, atât în ambasadele țărilor membre, cât și în sălile de presă ale instituțiilor UE. Poziția de plecare este complicată, starea de spirit încărcată, rezultatul deschis.
În acest weekend se dorește rezolvarea unei probleme care nu poate fi rezolvată deloc ușor și, mai ales, nu în dezacord. Iar fiindcă orgoliile naționale sunt mari și unele interese divergente, probabil că soluția europeană pe tema refugiaților va fi una „de temperare“, în stil Merkel.
Sa ne aducem aminte ca JAPONIA NU ARE IMIGRANTI !
Pentru ca stie ca daca deschide usa la UNUL SINGUR isi aduce si mama, tata, fratii, verisorii, si toti pakistanezi si indienii fara apa (zeci de milioane vor ramane fara apa, deja sunt zone in care nu au)
plus indonezieni, philipinezi, tari extrem de populate...
Numai in Slovacia daca ar emigra 0,5% din indieni, brusc in Slovacia s-ar vorbi hindu !
Sunt zeci de mii de "refugiati" care vin din US si se "dau persecutati in US", aterizeaza in Canada si noi suntem obligati sa platim pentru acesti indivizi.
Deja, MS13 si Barrio 18 sunt prezente in Canada datorita masurii cel putin stupide luate de Justin Trudeau de a permite intrarea in Canada a acestor "refugiati".
Shut up !
Europa e Corcita !