Albania respinge propunerea de a găzdui centre de primire pentru migranţii şi refugiaţii care doresc să ajungă în state ale Uniunii Europene, a declarat premierul albanez, Edi Rama.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tirana nu va accepta niciodată să fie instalate pe teritoriul albanez tabere de refugiaţi şi migranţi, chiar dacă i s-ar oferi la schimb intrarea Albaniei în UE, a precizat Rama într-un interviu publicat în ediţia de astăzi a ziarului german "Bild".

Rama a declarat că este împotriva considerării migranţilor şi refugiaţilor drept deşeuri toxice nedorite. El a confirmat că guvernul său este dispus să contribuie cu partea care îi revine pentru rezolvarea unor probleme paneuropene, însă, "nu poate rezolva astfel de probleme de unul singur".

Transformarea Albaniei într-un fel de "dig" pentru migranţii şi refugiaţii care doresc să se instaleze ulterior în ţări membre ale UE ar fi o "soluţie periculoasă", a adăugat Rama.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, şi preşedintele Consiliului European, Antoni Tajani, au propus ca solicitanţii de azil şi migranţii să fie direcţionaţi spre tabere care să fie create în ţări balcanice, potrivit Rador.