Preşedintele american Donald Trump l-a felicitat pe Recep Tayyip Erdogan pentru victoria în alegerile prezidenţiale din Turcia iar cei doi lideri au căzut de acord pentru a îmbunătăţi relaţiile dintre cele două ţări, scrie Reuters.

În timpul convorbirii telefonice, Trump şi Erdogan au subliniat nevoia de a implementa planul privind situaţia privind retragerea trupelor kurde din Manbij şi s-au pus de acord pentru a colabora în lupta contra terorismului, conform unui comunicat al preşedinţiei turce.

Trump şi Erdogan se vor întâlni la Bruxelles pentru un summit NATO în perioada 11-12 iulie.

Deciziile Turciei de a-l reţine pe pastorul american Andrew Brunson pentru acuzaţii de terorism şi de a cumpăra sisteme de apărare cu rachete S-400, care nu sunt compatibile cu cele ale NATO, au fost criticate de SUA.

De asemenea, Turcia a fost deranjată de trimiterea la închisoare de luna trecută, de la New York, a unui fost director al băncii de stat a Turciei pentru că a participat la încălcarea sancţiunilor împotriva Iranului, situaţie catalogată de Ankara ca fiind un atac politic.

Erdogan a câştigat un nou mandat de cinci ani la preşedinţia Turciei, el având acum noi puteri după modificarea Constituţiei de anul trecut, potrivit news.ro.