Statele Unite vor prezenta curând Coreei de Nord un calendar cu ”cerințe specifice” pentru Phenian, după acordul semnat la summitul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong-un, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul, care a discutat cu un mic grup de reporteri înainte de turneul asiatic al secretarului american al apărării, Jim Mattis, nu a dat detalii, dar a sugerat că acest calendar ar putea fi destul de strâns pentru a clarifica nivelul de angajament al Phenianului.

”Vom ști destul de curând dacă lucrăm în condiții de bună credință sau nu”, a spus oficialul, care a dat declarațiile cu condiția să nu-i fie publicat numele.

”Vor fi cerințe specifice și un calendar specific când vom prezenta nord-coreenilor concepția noastră privind modul în care trebuie implementat acordul încheiat la summit”, a adăugat el.

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat săptămâna trecută că se va întoarce în Coreea de Nord ”înainte să treacă prea multă vreme” pentru a încerca să concretizeze angajamentele luate la întâlnirea de pe 12 iunie dintre Trump și Kim.