​Curtea Supremă de Justiție din R. Moldova va examina luni, de la ora 15.30, contestația depusă de Andrei Năstase, la deciziile Judecătoriei Chișinău și Curții de apel privind invalidarea alegerilor pentru primăria capitalei, transmiteRadio Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele două instanțe au invalidat scrutinul municipal motivând că Andrei Năstase și adversarul său din turul doi, socialistul Ion Ceban, au făcut apeluri de mobilizare la vot în ziua alegerilor, pe rețele de socializare, acestea fiind calificate ca agitație electorală.

Opoziția susține că deciziile instanțelor de judecată au fost luate sub presiunea guvernării, care însă a negat că ar avea vreo implicare.

Departamentul de Stat al SUA, Uniunea Europeană, precum și mai multe misiuni diplomatice acreditate la Chișinău au transmis mesaje în care își exprimă îngrijorarea față de evoluțiile legate de invalidarea scrutinului local câștigat de unul din liderii opoziției.

De asemenea, mai multe mii de oameni au protestat duminică în centrul Chișinăului față de deciziile luate până acum de justiție.