Fostul prim-ministru spaniol a părăsit vâltoarea vieții politice pentru biroul ipotecar al unei stațiuni balneare din Alicante, dezvăluie ziarul "L'Opinion".

Mariano RajoyFoto: Wikimedia Commons - David Plas

De la lumină la umbră. Fostul președinte al guvernului spaniol, răsturnat vineri, 1 iunie, de Parlament, şi-a luat adio de la viaţa politică. Afectat de cazuri de corupție, Mariano Rajoy a părăsit președinția Partidului Popular (PP) și locul său de deputat. Și, la fel ca Nicolas Sarkozy sau François Hollande, nativul din Saint-Jacques-de-Compostela nu intenționează să revină. Nicidecum.

Rajoy s-a instalat miercuri, 20 iunie la biroul nr. 1 pentru ipoteci din Santa Pola (Comunitatea Valenciană), un oraș mic de 35.000 de locuitori, așa cum dezvăluie ziarul "L'Opinion". Aceeași poziție pe care a deținut-o în urmă cu 28 de ani, înainte de a se lansa în arena politică.

Între timp, în PP, continuă bătălia pentru succesiunea lui Mariano Rajoy. Doi foști membri ai guvernului, care aspiră să prezideze acest partid liberal-conservator, nu își ascund vrăjmășia profundă, potrivit Le Point, citat de Rador.

María Dolores de Cospedal și Soraya Sáenz de Santamaría luptă fiecare pentru succesiunea lui Mariano Rajoy, promițând o regenerare a partidului, implicat în numeroase cazuri de corupție, inclusiv cel numit "Gürtel", care a dus la căderea primului ministru. Prin urmare, fostul premier va asista la acest război fratricid din micuţa stațiune balneară Santa Pola.