Zeci de mii de susţinători ai Uniunii Europene au mărşăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall şi până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează EFE și Reuters, citate de Agerpres.

LondraFoto: YouTube

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult.

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People's Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de "divorţ" agreat cu UE. Într-o zi însorită, manifestanţii proeuropeni aveau asupra lor steaguri ale UE şi pancarte pe care era scris "Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului" sau "Încă nu am plecat".