​​O treime dintre copiii din Marea Britanie, aproximativ 4,5 milioane, trăiesc în zone cu un grad ridicat de poluare, arată un raport realizat de UNICEF și citat de agenția Reuters și de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul Marii Britanii a anunțat luna trecută o serie de măsuri pentru combaterea poluării, după ce Comisia Europeană a amenințat Marea Britanie și alte cinci țări europene că vor trebui să se prezinte în fața Curții Europene de Justiție pentru nerespectarea limitelor de calitate a aerului.

Raportul UNICEF arată că planurile țării nu sunt destul de precise și cere luarea unor măsuri specifice și urgente pentru reducerea poluării aerului în zonele afectate cel mai mult.

„După planurile guvernului de îmbunătățire a calității aerului, pentru cel puțin încă 12 ani aproximativ 71% dintre orașele din Marea Britanie vor avea un nivel mult prea ridicat de poluare”, relatează raportul.

n alt raport eliberat joi de către Global Action Plan, arată că cei mici sunt cu 30% mai expuși decât adulții la poluarea provocată de mașini pe străzile aglomerate din orașe, având în vedere înălțimea lor.

Ministrul britanic al Mediului, Michael Gove, a declarat că raportul Global Action Plan este îngrijorător și arată de ce guvernul trebuie să ia măsuri imediate pentru îmbunătățirea calității aerului.

„Noua noastră Strategie pentru Aer Curat stabilește clar cum Marea Britanie va fi prima mare economie care reduce poluarea aerului în limitele Organizației Mondiale a Sănătății și am investit 3,5 miliarde de lire pentru reducerea emisiilor dăunătoare”, a declarat ministrul.