Accesul femeilor în interiorul stadioanelor de fotbal din Iran a fost permis, în cele din urmă, miercuri. Ultima dată când femeilor le-a fost permis să participe la un meci de fotbal în Iran a fost în 1979, însă miercuri, fanii de sex feminin au intrat pe stadionul Azadi din Teheran pentru a urmări meciul Spaniei în Cupa Mondială din 2018, scrie BBC.

Galeria IranuluiFoto: YouTube

În urma meciului, stadionul Azadi a declarat că "nu va exista nicio problemă" pentru femeile care doresc să urmărească, luni, o ecranizare a meciului dintre Iran și Portugalia.

Pozele făcute de femei în interiorul stadionului au circulat pe social media, iar echipa de fotbal iraniană a uploadat pe Twitter o fotografie a unei tinere din tribune care flutură steagul național.

Cinci femei intraseră deja în interiorul stadionului Azadi, în mai - dar purtau bărbi și peruci ca să se deghizeze în bărbați.

Deși nu există nici o interdicție oficială care să impiedice femeile să intre în stadioanele din țara conservatoare, instituția religioasă a refuzat să diminueze restricțiile, iar poliția le împiedică pe femei să participe.

Femeile au fost pedepsite anterior pentru participarea la meciuri, inclusiv în luna martie, când 35 de femei au fost reținute pentru că au încercat să participe la un meci de fotbal.

După ce a fost anunțat, miercuri dimineață, că femeile și familiile ar putea viziona meciul Iran-Spania, femeile au venit la stadionul Azadi cu biletele lor. Dar au descoperit că forțele de securitate blocau intrarea susținând că planul a fost anulat din cauza "problemelor legate de infrastructură".