Comsia Europeană a anunţat miercuri că a invitat liderii mai multor state membre UE la o "reuniune de lucru informală", duminică, la Bruxelles, pe tema azilului şi refugiaţilor, cu câteva zile înaintea summitului Celor 28 pe această temă care creează disensiuni între europeni, relatează News.ro citând AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Preşedintele (CE Jean-Claude) Juncker invită la o reuniune de lucru informală, cu privire la subiectele migraţiei şi azilului, un grup de state membre interesate", a anunţat Comisia într-un comunicat.

Franţa va participa la această reuniune, a anunţat o sursă diplomatică, iar o sursă europeană a anunţat participarea Germaniei, Austriei, Italiei, Bulgariei, Spaniei şi Greciei.

La finalul unei întâlniri tête-à-tête la Castelul Meseberg, în apropiere de Berlin, Emmanuel Macron şi Angela Merkel şi-au îndemnat marţi, din nou, partenerii europeni să răspundă în comun în acest subiect.

Merkel face obiectul unor presiuni din partea aliaţilor săi bavarezi din cadrul Uniunii Creştin Sociale (CSU), care reclamă o însăsprire a politicii migraţiei.