Israelul a lovit, în primele ore ale zilei de miercuri, 25 de ținte Hamas în Fâșia Gaza, după ce militanții lansaseră rachete și lovituri de mortiere către teritoriul israelian, transmite Reuters.

Tiruri in Fasia GazaFoto: Captura YouTube

Doi membri ai forțelor de securitate Hamas au fost răniți de o lovitură aeriană din sudul Fâșiei Gaza, au spus localnicii. Nicio victimă nu a fost consemnată în Israel după acest incident.

De la războiul cu islamiștii Hamas din Fâșia Gaza din 2014, Israelul și-a mărit eforturile de combatere a atacurilor de la graniță, îmbunătățind capacitatea de interceptare a rachetelor și investind în în tehnologiile de detectare și distrugere a tunelurilor.

În ultimele săptămâni, palestinienii au trimis peste granița din Gaza zmeie de care atârnau cărbuni aprinși sau cârpe arzânde pentru a incendia terenurile agricole aride și zonele forestiere, altele având mici dispozitive explozive, o tactică nouă ce a provocat daune importante. Armata israeliană a spus că 30 de rachete și focuri de mortiere au fost trase către teritoriul, iar scutul antirachetă Iron Dome a interceptat șapte rachete.