Elon Musk, directorul executiv al Tesla Motors, a acuzat un angajat că a efectuat acțiuni de sabotaj, care au afectat producătorul de automobile electrice. Compania nu a comentat, iar acuzațiile nu au fost verificate, scrie BBC.

Elon MuskFoto: Flickr

Într-un e-mail către personalul companiei, Elon Musk a declarat că un angajat, al cărui nume nu a fost divulgat, a adus modificări nespecificate la sistemul de operare al ansamblului de fabricație și a trimis date importante unor terțe părți anonime.

"Întreaga măsură a acțiunilor sale nu este încă clară, dar ceea ce a recunoscut până acum este destul de rău. Motivația declarată este că el dorea o promovare pe care nu a primit-o", a mai comunicat el în e-mail.

"După cum știți, există o lungă listă de organizații care și-ar dori ca Tesla să nu existe", a adăugat el, citându-i pe vânzătorii de mărfuri de pe Wall Street, companiile de petrol și gaze și producătorii de automobile rivali ca fiind printre ei.

Săptămâna trecută, Tesla Motors a renunțat la 4.100 de angajați, 9% din efectivele totale, restructurarea fiind ”dificilă, dar necesară”. Musk declară că restructurarea nu va afecta producția Model 3, rămasă cu mult în urma previziunilor.