Justiția europeană a confirmat marți că șefa extremei dreapta franceze, Marine Le Pen, trebuie să plătească aproape 300.000 de euro solicitați de Parlamentul European, din cauza angajării fictive a unei asistente parlamentare, atunci când era eurodeputată, scrie AFP.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Tribunalul UE din Luxemburg a respins cererea șefei Adunării Naționale (RN, ex-Frontul Național) care cerea anularea unei decizii de rambursare a acestei sume, adoptată de Parlamentul European la sfârșitul lui 2016.

Le Pen a precizat că va contesta decizia în fața Curții de Justiție a UE (CJUE).

Indemnizația primită de Marine Le Pen în calitate de eurodeputat (funcție deținută între 2009 și 2017) a fost redusă la jumătate la începutul anului trecut.

În acest fel, au fost recuperați circa 60.000 de euro. Pentru restul sumei, PE contează pe procedura în curs în fața justiției franceze, în care s-a constituit ca parte civilă.

Acest proces este legat de angajarea lui Catherine Griset în calitate de consilier parlamentar la finalul anului 2010, funcție pe care a deținut-o până la începutul lui 2016. PE cere alți 40.000 de euro de la Marine Le Pen într-un alt dosar similar, asupra căruia justiția europeană urmează să se pronunțe.