Preşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului italian cere UE să sancționeze guvernul de la Budapesta din cauza faptului că nu acceptă cotele de migranți. „Cine nu vrea cotele trebuie să primească amenzi, deci, dacă Orban nu vrea cotele, trebuie amendat“, a declarat președintele Camerei, Roberto Fico, care a răspuns şi la câteva întrebări puse de jurnaliști, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

Viktor OrbanFoto: Agerpres/EPA

Fico a adăugat: „Este esențial să se reexamineze împreună cu Franța și Germania Regulamentul Dublin, luând în considerare poziţiile extreme ale lui Viktor Orban, care refuză cotele“. Aşadar, președintele Camerei, membru al formaţiunii M5S, se disociază de linia guvernului și de cea a Ministerului de Interne al lui Salvini, care vede în Orban un interlocutor şi un sprijin în noua ordine europeană a gestionării migrației.

Poziția lui Fico arată modul în care membrii formaţiunii Mişcarea 5 Stele continuă să fie destul de divizaţi în ceea ce priveşte linia care urmează să fie adoptată în materie de imigraţie.