Poliţia din Ucraina a comunicat că a reţinut duminică, la Kiev, 56 de membri ai unor grupări de extremă-dreapta care protestau faţă de parada gay, transmite News.ro citând Reuters.

Protest impotriva paradei gay, la KievFoto: Captura YouTube

Dimineaţă, peste 150 de protestatari de extremă-dreapta au încercat să blocheze rutele pe care urma să aibă loc marşul reprezentanţilor comunităţii LGBT. Poliţia a intervenit pentru a elibera strada şi au avut loc mici confruntări.

„Mai mulţi bărbaţi au fost reţinuţi după ce s-au opus şi au folosit gaze lacrimogene împotriva poliţiei”, a comunicat poliţia.

Gruparea de extremă-dreaptă C14 a declarat că poliţia a înconjurat protestatarii şi i-a atacat cu bastoane şi gaze lacrimogene. „Uitaţi-vă cum protejează „minorităţile sexuale” şi încalcă drepturile cetăţenilor obişnuiţi din Kiev”, se arată într-o postare pe Facebook a organizaţiei.

Mai multe persoane au fost reţinute într-o altercaţie separată în apropierea Casei Operei, a precizat poliţia.

Săptămâna trecută, organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului au criticat autorităţile pentru lipsa de acţiune faţă de violenţele împotriva minorităţilor etnice, activistelor pentru drepturile femeilor şi persoanelor LGBT.