Un taxi a intrat în mai mulți pietoni, sâmbătă, în centrul Moscovei, rănind opt persoane, printre care și doi suporteri mexicani veniți pentru Campionatul Mondial de Fotbal, găzduit de Rusia, relatează agențiile internaționale și locale de presă. Autoritățile ruse spun că șoferul nu a intrat intenționat în mulțime și că a pierdut de fapt controlul mașinii.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Rusia se desfășoară în această perioadă Campionatul Mondial de Fotbal, iar străzile orașelor gazdă sunt pline de vizitatori străini, microbiști.

Incidentul a avut loc în apropiere de centrul comercial Gostiny Dvor, pe strada Ilyinka din centrul Moscovei, la doar câteva sute de metri de Kremlin.

Autoritatea pentru management al traficului din Moscova a informat că șoferul de taxi deține un permis de conducere emis în Kârgâzstan, o fostă republică sovietică majoritar musulmană. Conform documentului, el se numește Chingiz Anarbek Uulu și e născut pe 22 aprilie 1990.

Autoritatea precizează totodată că șoferul, care se află în custodia poliției, a susținut că nu a intrat intenționat în mulțime.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a scris într-o postare pe Twitter: „A avut loc un incident neplăcut cu un taxi. Șoferul a pierdut controlul autovehiculului”.

Poliția din Moscova a anunțat că a deschis o anchetă penală pentru încălcări ale legislației rutiere.

Departamentul pentru sănătate din Moscova a emis la rândul său un comunicat informând că opt persoane au fost rănite și transportate la spital. Dintre acestea, șapte se aflau în stare bună, în timp ce o femeie a fost grav rănită.

Ambasada Mexicului la Moscova a anunțat că două femei mexicane au fost rănite ușor. De asemenea, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de urgență, citată de Tass, printre răniți se mai află un ucrainean și doi cetățeni ruși.

UPDATE 3:Autoritățile de trafic din Moscova spun că șoferul nu a intrat intenționat în pietoni.

UPDATE 2: Un comunicat emis de poliția locală precizează că, din primele informații, cauza accidentului este pierderea controlului mașinii de către șofer. El a fost reținut și dus la unitatea teritorială de poliţie.

O anchetă a fost deschisă în acest caz.

UPDATE 1: Presa locală relatează că printre răniți se numără mai mulți fani mexicani, veniți în oraș pentru a urmări meciul împotriva Germaniei de mâine.

„Potrivit informațiilor preliminare, șapte persoane au fost rănite”, a anunțat inițial o sursă din cadrul serviciilor de urgență citată de agenția rusă Tass. Ulterior, poliția a informat că opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Șoferul, care ar fi încercat să fugă de la fața locului, a fost prins de poliție.

Potrivit Sputnik News, care prezintă o fotografie publicată de Centrul de management al traficului din Moscova, șoferul deține un permis de conducere kârgâz.

Autoritățile ruse au promis să găzduiască în condiții de deplină siguranță Campionatul Mondial de Fotbal, care se desfășoară în 11 orașe, până pe 15 iulie.

În centrul Moscovei, autoritățile au instalat bariere de beton de-a lungul intrărilor spre zonele pietonale, după o serie de incidente petrecute în mai multe orașe europene în care vehicule au fost folosite pentru a lovi mulțimi mari de oameni.

De altfel, vineri, Departamentul de Stat al SUA și-a actualizat avertizarea de călătorie cu privire la Rusia, afirmând că „grupuri teroriste ar putea comite atentate în cursul Campionatului Mondial de Fotbal”.

Citește și:

Poliția din Rusia nu are voie să furnizeze știri negative mass-mediei în timpul Campionatului Mondial