Cel puțin 17 tineri, între care opt minori, și-au pierdut viața, sâmbătă în zori, într-un club din capitala Venezuelei, Caracas, după ce în incinta acestuia a izbucnit o încăierare, iar o persoană a aruncat cu o grenadă lacrimogenă, ceea ce a provocat o busculadă, a anunțat ministrul venezuelean de Interne și Justiție, Nestor Reverol, transmite AFP.

Localul in care a avut loc busculadaFoto: Captura YouTube

„O încăierare a izbucnit în zorii zilei, iar una dintre persoanele implicate a aruncat cu o grenadă lacrimogenă, ceea ce a declanșat o busculadă printre cei 500 de oameni care se aflau în club (...), provocând moartea a 17 dintre aceștia”, a explicat la televiziune Reverol.

Victimele au murit prin asfixiere și din cauza traumatismelor multiple, au precizat autoritățile.

Tragedia s-a produs în timpul unei petreceri de absolvire organizate de tinerii liceeni din cartierul El Paraiso.

Ministrul venezuelean a mai anunțat că șapte persoane au fost arestate până acum în acest caz, dintre care doi minori, unul dintre aceștia fiind cel care ar fi aruncat cu grenada lacrimogenă.

Patronul clublului a fost de asemenea arestat, pentru nerespectarea „măsurilor ce trebuie aplicate (...) pentru a se împiedica intrarea cu arme de foc și muniție” în locurile publice, a mai precizat ministrul Nestor Reverol.