Până la vârsta de 20 de ani, Eric Abramovitz devenise un obișnuit al competițiilor muzicale canadiene, obținând prezențe la radio și performanțe solo cu mai multe orchestre, scrieGuardian.

Eric AbramovitzFoto: Captura YouTube

De aceea, când tânărul clarinetist a aplicat pentru o prestigioasă bursă din Los Angeles pentru a studia sub îndrumarea unui cunoscut profesor de muzică, a fost surprins că a primit o scrisoare de respingere.

Abia după doi ani a aflat motivul refuzului, trimis folosind numele cunoscutului profesor de muzică: de fapt el nu venise din partea școlii, ci a iubitei sale. De teamă că el va părăsi Montreal, ea i-a sabotat solicitarea, asta în timp ce îl consola pentru că el nu înțelegea de ce a fost refuzat.

Săptămâna aceasta, un judecător de la o curte superioară din Ontario a decis că fosta lui iubită, Jennifer Lee, trebuie să-i plătească 284.000 de dolari drept compensație pentru ”josnica ei intervenție” într-un moment decisiv al carierei lui.

”Când am aflat că era vorba de persoana pe care o iubeam și în care aveam cea mai multă încredere a fost ca o dublă lovitură de cuțit, în spate și în inimă”, a declarat Abramovitz.

Jennifer Lee, căruia clarinetistul îi spusese parola sa de email, i-a monitorizat corespondența, a șters mesajul de acceptare și a trimis școlii un răspuns de pe mailul lui în care spunea că refuză bursa. Apoi, ea a creat un cont fals de email cu numele profesorului de muzică și i-a trimis lui Abramovitz un mesaj în care i se spunea că bursa este de doar 5.000 de dolari, de zece ori mai puțin decât cunatumul bursei reale oferite, știind că acești bani nu au cum să îi ajungă.