Anthony Bourdain, bucătar și vedetă TV, a fost găsit mort în camera sa de hotel, în Alsacia, bănuiala fiind că s-a sinucis. Bourdain avea 61 de ani și este cunoscut mai ales pentru seria No Reservations în care a vizitat câteva zeci de țări și a prezentat mâncăruri tradiționale din acestea. UPDATE Parchetul din Colmar spune că Bourdain s-a spânzurat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bourdain era în franța fiindcă lucra la unul dintre episodele serialului Parts Unknown, difuzat de CNN.

Procurorul șef al orașului Colmar, Christian de Rocquigny, spune că Bourdain a fost găsit spânzurat într-un hotel de lux din Kaysersberg și că până în prezent nu sunt dovezi că ar fi fost prezentă o altă persoană (sursa AFP).

Bourdain a scris mai multe cărți, dar este celebru pentru seria No Reservations, ce a adunat 142 de episoade între 2005 și 2012. Seria a fost difuzată pe Travel Channel, iar Bourdain a vizitat câteva zeci de țări și aproape toate statele SUA, pentru a relata despre bucătăria și cultura locală. Bourdain a făcut un episod și în România.

Din 2013 Bourdain a realizat la CNN seria Parts Unknown, tot despre cultură și mâncare, seria ajungând la sezonul 11 și un total de 89 de episoade. Cu acest serial a câștigat cinci premii Emmy.

Bourdain s-a născut în 1956 la New York. Bourdain a avut probleme cu alcoolul și cocaina și a vorbit despre ele. Are o fiică, iar prietena sa este actrița italiană Asia Argento.

Surse: BBC, CNN