"Italia nu poate fi transformată într-o tabără de refugiaţi. Vom lucra pentru a-i sensibiliza pe vecinii noştri" la nivel European, a declarat noul ministru de Interne şi liderul Ligii, Matteo Salvini, intervievat la "Non stop news", pe Rtl 102.5. "Sper să fiu la înălţime, aş vrea să dau puţină siguranţă în plus italienilor, începând cu agenţii de la forţele de ordine", a adăugat Salvini, potrivit Rador, care citează ANSA.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu Putin avem o relaţie de stimă, consider că a făcut multe pentru poporul său şi cu intervenţii împotriva terorismului islamic, precum intervenţia din Siria: şi o spun gratis, aşa gândesc. Cred că este mai bine sxă avem o relaţie de schimb cu Rusia. Din Rusia nu am primit niciodată nicio liră, nicio matrioşca, nicio căciulă de blană. Economia italiană ar avea numai de câştigat din relaţiile bune cu Rusia. Inamicul din acest moment este teroriosmul islamic, nu expansionismul Rusiei", a spus Salvini.

Ministrul de Interne îi răspunde lui Soros, care şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la "apropierea noului guvern de Rusia" şi a avansat ipoteza că Moscova "finanţează" Liga. "Deja am dat în judecată persoane care, în trecut, au spus că Rusia mă plătea", a adăugat Salvini, subliniind că Soros "este un speculant care acum 20 de ani a provocat unul dintre cele mai mari dezastre economice italiene".

Este nevoie de bun-simţ. Debarcările şi găzduirea a sute de mii de "nerefugiaţi" nu pot continua să fie o problemă numai italiană. Ori Europa ne dă o mână de ajutor să punem în siguranţă ţara noastră, pri vom fi nevoiţi să alegem alte căi". Salvini a vorbit şi despre munca realizată de predecesorul său la Ministerul de Interne. Salvini a afirmat că "Minniti a făcut o muncă discretă, nu vom demonta nimic din ce este pozitiv, voi lucra pentru a face şi mai eficiente politicile de control şi de expulzare".

"Ar fi prostesc să nu recunosc" dacă s-a făcut ceva "util şi inteligent, chiar dacă purta un alt tricou", a mai spus Salvini. În privinţa summitului ministrilor de inetrnet convocat marţi la Luxemburg, Salvini a spus; "Vom trimite o delegaţie pentru a spune "nu": documentul în discuţie ar penaliza ulterior Italia".

"În privinţa migranţilor nu vom avea o poziţie dură, ci de bun-simţ", a spus Salvini. "Ceea ce nu este scris în contractul M5S-Liga nu va fi luat în discuţie, astfel vom evita certurile", a mai spus el. "Centrul-dreapta nu este demolat, ci va continua să existe şi noi vom pune în aplicare programul centru-dreptei care face parte din pactul de guvernare", a spus liderul Ligii. "Sicilia nu va deveni o tabără de refugiaţi a Europei. Nu voi asista fără să fac nimic la debarcări peste debarcări. Sunt necesare centre de expulzare", a adăugat Salvini.

"Guvernul italian va respinge, săptămâna viitoare, reforma regulamentului de la Dublin şi noile politici de azil, este nevoie să se revizuiască în UE" dosarele asupra migranţilor, a explicat Salvini, vorbind despre hotspotul de la Pozzallo. Iar celor care i-au amintit de solidaritatea Germaniei şi Franţei, Salvini le-a răspuns: "Aşteptăm să treacă de la cuvinte la fapte". Despre Tunisia, Salvini a adăugat: "Este o ţară liberă şi democratică care nu exportă gentlemani, ci adesea exportă condamnaţi". "Voi vorbi cu omologul meu tunisian", a adăugat Salvini.