Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, au avut miercuri o întâlnire la ambasada României din Washington, ocazie cu care au discutat mai multe subiecte conexe dimensiunii de securitate din cadrul parteneriatului strategic dintre România şi SUA, informează pe site-ul său reprezentanţa diplomatică, potrivit Agerpres.

"Printre aceste subiecte s-au numărat nivelul de pregătire al României pentru a răspunde ameninţărilor de securitate, proiectele în parteneriat cu Statele Unite în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă, precum şi participarea ţării noastre la următorul summit NATO", precizează ambasada României în SUA.

Conform sursei citate, secretarul de stat Raed Arafat participă la Washington la o conferinţă de lucru organizată de Departamentul de Securitate Internă al SUA în parteneriat cu Agenţia Federală de Gestionare a Situaţiilor de Urgenţă (FEMA).

De asemenea, oficialul român a susţinut o prezentare la sediul Băncii Mondiale cu privire la sistemul de urgenţe din România.