Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, spune că, după ce președintele american a anulat summitul cu liderul nord-coreean, luna trecută, Kim Jong Un "s-a pus în genunchi și a implorat" ca întâlnirea să fie restabilită, relatează CBS News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Giuliani a făcut aceste declarații miercuri, în Israel, la o conferinţă pe tema pieţelor de capital.

"Ei bine, Coreea de Nord, după ce (președintele Trump) a anulat summitul pentru că l-au insultat pe vicepreședinte, l-au insultat pe consilierul său pe securitate națională, și au mai spus că ar declanșa un război nuclear împotriva noastră, că ne vor înfrânge într-un război nuclear... Noi am spus: bine, atunci nu vom avea un summit în aceste condiții. Kim Jong Un a revenit și s-a pus genunchi și a implorat pentru acesta, ceea ce e exact poziția în care vrei să-l pui (pe Kim)", a afirmat avocatul liderului de la Casa Albă.

Giuliani și-a exprimat totodată pesimismul cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene. Deși crede ca Nordul vrea denuclearizarea, "vor probabil un orizont de timp mult prea lung pentru asta", a mai spus el la conferința din Tel Aviv.