Senatul va vota joi Bill C-45, inițiativa care va face din Canada prima națiune a G20 care legalizează marijuana pentru utilizarea în scopuri recreative, potrivitThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Când Canopy Growth a deschis prima sa fabrică de canabis într-o fabrică de ciocolată veche din apropiere de Ottawa, acum patru ani, a făcut acest lucru prin prezicerea unui viitor luminos. Canada a legalizat deja marijuana medicală, iar Canopy a prevăzut o legalizare completă pentru utilizarea în scopuri recreative.

Legalizarea ar putea afecta modelele de crimă ale Canadei, sănătatea și alte laturi ale societății - dar nimeni nu știe încă în ce mod. Fiecare provincie canadiană intenționează să introducă pe piața marijuana recent legalizată într-un mod ușor diferit. Se vor crea o serie de mini-laboratoare pentru a realiza un proces masiv de testare.

După ce Colorado a legalizat marijuana acum cinci ani, crima organizată a reacționat prin creșterea livrărilor de "heroină neagră, opiacee și droguri periculoase", a declarat Dr. Larry Wolk, cel mai înalt oficial al statului din domeniul sănătății publice.

În Canada, se așteaptă ca noua lege să dea o lovitură semnificativă pe piața neagră. Orice nou amestec de droguri ilicite în țară ar putea avea efecte noi asupra sănătății publice. Un aspect delicat pentru autoritățile canadiene a fost stabilirea unor preturi care sa fie suficient de scăzute pentru a eradica vânzările ilicite, dar nu atât de scăzute încât să ajungă în mâinile tuturor.

Ministrul de finanțe al Canadei, Bill Morneau, a declarat recent că obiectivul este "menținerea canabisului departe de copii sau de piața neagră. Asta presupune menținerea taxelor scăzute, astfel încât să putem scăpa de criminali din sistem ".