Canada se pregătește să legalizeze marijuana

de Cristina Filip     HotNews.ro
Miercuri, 6 iunie 2018, 23:36 Actualitate | Internaţional


Marijuana
Foto: pixabay.com
Senatul va vota joi Bill C-45, inițiativa care va face din Canada prima națiune a G20 care legalizează marijuana pentru utilizarea în scopuri recreative, potrivit The Guardian.

Când Canopy Growth a deschis prima sa fabrică de canabis într-o fabrică de ciocolată veche din apropiere de Ottawa, acum patru ani, a făcut acest lucru prin prezicerea unui viitor luminos. Canada a legalizat deja marijuana medicală, iar Canopy a prevăzut o legalizare completă pentru utilizarea în scopuri recreative. 

Legalizarea ar putea afecta modelele de crimă ale Canadei, sănătatea și alte laturi ale societății - dar nimeni nu știe încă în ce mod. Fiecare provincie canadiană intenționează să introducă pe piața marijuana recent legalizată într-un mod ușor diferit. Se vor crea o serie de mini-laboratoare pentru a realiza un proces masiv de testare.  

După ce Colorado a legalizat marijuana acum cinci ani, crima organizată a reacționat prin creșterea livrărilor de "heroină neagră, opiacee și droguri periculoase", a declarat Dr. Larry Wolk, cel mai înalt oficial al statului din domeniul sănătății publice. 

În Canada, se așteaptă ca noua lege să dea o lovitură semnificativă pe piața neagră. Orice nou amestec de droguri ilicite în țară ar putea avea efecte noi asupra sănătății publice. Un aspect delicat pentru autoritățile canadiene a fost stabilirea unor preturi care sa fie suficient de scăzute pentru a eradica vânzările ilicite, dar nu atât de scăzute încât să ajungă în mâinile tuturor.

Ministrul de finanțe al Canadei, Bill Morneau, a declarat recent că obiectivul este "menținerea canabisului departe de copii sau de piața neagră. Asta presupune menținerea taxelor scăzute, astfel încât să putem scăpa de criminali din sistem ".

582 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version