Insula franceză Mayotte, în oceanul Indian, afectată de peste trei săptămâni de o multitudine de seisme, a continuat să se cutremure luni, cu nu mai puțin de 25 de cutremure înregistrate, cu magnitudini cuprinse între 4 și 4,9, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mayotte este afectată din 10 mai de un "roi" de cutremure, cu peste 800 micro-seisme înregistrate, care îngrijorează populația, deși nu s-au înregistrat pagube importante până în prezent. Pe clădiri au început însă să apară fisuri și unele săli de clasă au fost temporar închise.

"În aceste ultime 24 de ore, nivelul de activitate seismică rămâne încă ridicat, cu 25 de seisme de magnitudine peste 4,0 înregistrate de Biroul de cercetări geologice și miniere (BRGM)", arată prefectura, într-un comunicat.

Cutremure de 5,2 și 5,3 au fost resimțite sâmbătă și duminică. Duminică, au fost înregistrate zece seisme cu magnitudine mai mare de 4,5.

Cel mai puternic seism a avut loc în 15 mai, cu o magnitudine de 5,8, fiind totodată cel mai mare înregistrat vreodată pe insulă.