Poliția germană a împușcat duminică un bărbat care se comporta violent în interiorul Catedralei din Berlin, a anunțat poliția din capitala germană pe Twitter, făcând totodată apel la public să nu răspândească zvonuri, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Presa germană a relatat că poliția a fost chemată la Berliner Dom (Catedrala din Berlin), o importantă atracție turistică de pe istorica Insulă a Muzeelor, după ce o dispută între două persoane a izbucnit acolo.

"În Berliner Dom, în centrul orașului, colegii noștri au deschis focul asupra unui bărbat care se manifesta violent, la scurt timp după ora 16.00 (17.00, ora României)", a precizat poliția din Berlin pe Twitter. "A fost rănit la picioare. Vă rugăm, evitați zvonurile", a mai transmis poliția în mesaj.

Ziarul Tagesspiegel a scris că doi oameni au fost răniți, suspectul și un bărbat pe care acesta îl atacase.

  • UPDATE: Agresorul - un austriac de 53 de ani / Un poliţist, care a fost rănit de colegul său, e în stare gravă

Poliţia din Berlin a rănit prin împuşcare un austriac în vârstă de 53 de ani care a strigat şi a agitat un cuţit în incinta unei catedrale din centrul capitalei germane, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei, conform News.ro, care citează Associated Press.

Niciun indiciu nu arăta imediat că faptele austriacului ar avea vreo legătură cu terorismul, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin, Winfrid Wenzel.

Poliţia a declarat pentru agenția germană DPA că bărbatul părea confuz.

Incidentul s-a produs după ce austriacul a intrat în Catedrala din Berlin şi a început să agite un cuţit, în zona altarului, a precizat Wenzel.

Angajaţi ai catedralei au chemat poliţia şi au escortat aproximativ 100 de vizitatori în afara lăcaşului, în siguranţă.

Unul dintre cei doi poliţişti care au intervenit în urma apelului telefonic a tras asupra austriacului, a declarat Wenzel.

Celălalt poliţist a fost rănit neintenţionat în tirul sau tirurile colegului său, a precizat Poliţia din Berlin.

Atât suspectul cât şi poliţistul răniţi au fost transportati la spital.

Potrivit DPA, polițistul este în stare gravă.

Zona în care se află catedrala este de obicei înţesată de turişti şi vizitatori, mai ales duminica.

Un serviciu religios programat duminică seara în catedrală a fost anulat.