Cel puțin nouă imigranți au murit în urma unui naufragiu în largul provinciei turce Antalya, iar alți 35 au decedat după ce ambarcațiunea în care călătoreau s-a scufundat în largul coastelor Tunisiei, informează presa internațională, citată de Mediafax.

Imigranti in Marea MediteranaFoto: Captura YouTube

Nouă imigranți, inclusiv șase copii, care se îndreptau spre Europa, au decedat după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a scufundat în apropiere de insula Kekova Geyikova, aflată în largul districtului Demre din provincia Antalya. Un alt imigrant este dat dispărut, relatează cotidianul Daily Sabah.

Cel puțin 35 de imigranți au decedat, iar 67 au fost salvați, în urma unui naufragiu care a avut loc duminică în largul coastelor Tunisiei, a anunțat Ministerul Apărării de la Tunis.

Anual, zeci de mii de persoane, originare din ţări sărace din Africa, încearcă să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, de cele mai multe ori în ambarcaţiuni șubrede, astfel că mii de imigranţi îşi pierd vieţile în cursul călătoriei pe mare.

Imigranții, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii brutale, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la aceștia şi supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor.