Președintele american, Donald Trump, a oferit asigurări vineri că summitul cu omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, va avea loc pe 12 iunie la Singapore, conform planificării inițiale, relatează Reuters.

Donald Trump/ Kim Jong-UnFoto: Wikipedia

"Cred că, în cele din urmă, va fi un proces de succes", le-a declarat Trump reporterilor de pe peluza Casei Albe, după întâlnirea cu un înalt oficial nord-coreean, care a avut loc în Biroul Oval.

Kim Yong Chol, colaborator foarte apropiat al lui Kim Jong-un, s-a întâlnit vineri cu liderul american pentru a îi înmâna o scrisoare din partea președintelui nord-coreean.

”Mi-ar plăcea să se rezolve după o singură întâlnire. Dar, adesea, nu așa se fac înțelegerile. Foarte probabil nu se va rezolva dintr-o singură întâlnire, sau din două, sau din trei. Dar până la urmă o să rezolv problema”, a declarat Trump înainte de întâlnirea de la Casa Albă.

Donald Trump nu a dezvăluit conţinutul scrisorii, însă a declarat că a discutat cu Kim Yong Chol despre mai multe subiecte, printre care sancţiunile economice până la un posibil tratat de pace între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.