Partidul de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) a cerut joi o anchetă parlamentară pentru politica de migraţie a cancelarului Angela Merkel, scrie Reuters, citată de news.ro. Inițiativa ar avea nevoie însă de susţinerea a 25% dintre parlamentari pentru a fi aprobată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conducătorul AfD, Alexander Gauland, a declarat că va încerca să obţină susţinerea celorlalte partide. Partidele de obicei refuză să colaboreze cu AfD, dar Liberal Democraţii au cerut, de asemenea, un comitet de investigaţii pentru a cerceta scandalul din Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

BAMF este în mijlocul unui scandal după ce o investigaţie internă a dezvăluit că 4.568 de cereri de azil nu au respectat legile şi regulile interne. Parlamentarul AfD Beatrix von Storch a făcut referire la motto-ul „putem face asta”, pe care Merkel l-a folosit în timpul crizei refugiaţilor din 2015: „Exemplul BAMF ne arată că nu putem face asta. BAMF nu poate face asta (...) Nu a fost posibil şi nici nu va fi în viitor”.