Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat miercuri atacul desfăşurat cu o zi înainte în oraşul belgian Liege de către un atacator care a ucis două poliţiste şi un student, potrivit agenţiei de propagandă a organizaţiei jihadiste, Amaq, relateazăAgerpres, care citează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Autorul atacului din oraşul Liege (estul Belgiei) este un soldat al Stat Islamic", a afirmat gruparea într-un comunicat dat publicităţii de Amaq pe aplicaţia Telegram.

Potrivit SI, "el a desfăşurat atacul ca răspuns la apelurile pentru a ţinti ţări din cadrul coaliţiei" internaţionale conduse de Statele Unite, care luptă împotriva grupării jihadiste, mai ales în Siria.

Benjamin Herman, eliberat luni din închisoarea Lantin, a ucis doi polițiști și un trecător marți dimineață în orașul belgian Liege înainte să fie împușcat mortal de forțele de ordine.

Incidentul ar fi urmarea unei întorsături neprevăzute a unui control al poliției. Acesta era înarmat doar cu un cuțit dar a pus mâna pe arma unui polițist înainte să tragă.

Născut în 1982, el a primit o permisie, fiind încarcerat pentru infracțiuni de drept comun. Potrivit altor deținuți, el era retras și violent. Anchetatorii urmează acum pista radicalizării în închisoare, cum s-a întâmplat și în multe alte cazuri.

Surse din poliție, citate în presa locală, afirmă că l-ar fi auzit pe bărbat strigând "Allahu Akbar".