De când noile legi UE privind protecția datelor - GDPR - au intrat în vigoare săptămâna trecută, un număr semnificativ de oameni au fost nemulțumiți deoarece conturile lor de Twitter au fost suspendate. Twitter pare să creadă că au vârsta mai mică de 13 ani, chiar dacă nu este așa, scrie Motherboard.

TwitterFoto: Google

Compania a optat pentru interzicerea accesului oricărei persoane a cărei dată de naștere - fie ea furnizată în momentul înscrierii sau ulterior - indică faptul că au avut vârsta mai mică de 13 ani în momentul în care s-au înscris pe rețeaua de socializare.

Potrivit Twitter, platforma nu necesită o dată de naștere, însă unii utilizatori au ales să ofere una atunci când s-au înscris. Dacă data de naștere indică faptul că utilizatorul avea o vârstă mai mică de 13 ani, Twitter - pentru a se conformă cu GDPR - ar trebui să ceară utilizatorului să ofere consimțământul părinților pentru a continuă să utilizeze platforma.

Twitter a creat un astfel de sistem, potrivit companiei. Dar unii utilizatori nu au introdus o dată de naștere atunci când s-au înscris, alegând să adauge una mai târziu. Rețeaua de socializare nu poate păstra în mod legal pe platformă conținut despre care știe că a fost creat de o persoană sub vârsta de 13 ani. Mai mult, Twitter nu poate separa conținutul creat înainte de vârsta de 13 ani și cel de după.