Marți după-amiază, această inițiativă fără precedent a mobilizat timp de patru ore aproape 175.000 de angajați, potrivitLe Monde.

StarbucksFoto: AGERPRES

Pe 17 aprilie, la câteva zile după revolta împotriva arestării a doi tineri de culoare într-o cafenea din Philadelphia, oficialii Starbucks au încercat să atenueze tensiunile prin anunțarea zilei de pregătire a personalului. Mai mulți oficiali au salutat inițiativa Starbucks, dar au spus că rezultatul este departe de a fi garantat.

"Este ceva istoric, nu cunosc nicio societate ca Starbucks care să-și fi arătat dorința de a lua rasismul de coarne", a declarat Sherrilyn Ifill, președintele Fundației pentru Apărare și Educație Juridică.

Lanțul de cafenele Starbucks a închis în după-amiaza zilei de 29 mai, pentru a face cu angajații o instruire pe tema rasismului, după un val de indignare publică generat de arestarea a doi bărbați de culoare.

Starbucks a făcut publică anterior această inițiativă în contextul în care o înregistrare video cu arestarea celor doi bărbați de culoare într-o cafenea din Philadelphia a fost distribuită masiv pe rețelele de socializare.